Innovatív megoldások
a Panaweb Stúdiótól

Már nem elegendő a jelenlét! Állítson egyedi informatikai fejlesztéseket a szolgálatába. Így időt és pénzt takaríthat meg!

CC interpreter


A CC interpreter egy saját fejlesztésű, szabadon felhasználható szerver oldali CGI parancsértelmező, melyet Apache 2.x és IIS webszerverekbe integrálhatunk Windows operációs rendszerekben. 32/64bit kompatibilis, továbbá Windows konzol üzemmódban is működik így egyszerűen a parancssorban lokális futtatásra is használhatjuk.

A kódokat .cc kiterjesztésű fájlokba írhatjuk, vegyesen HTML, javascript, jQuery és egyéb kódokkal.

A nyelv alapvető szintaktikája leginkább a kliens oldalon futtatható vbscript nyelvhez hasonlatos. Többé-kevésbé az alap eljárás és függvénytára meg is egyezik a fent említett nyelvvel. Néhány módosítást és egyszerűsítést azért alkalmaztunk a fejlesztés során. Ilyen például a document.write utasítás melyet a PHP nyelhez hasonlóan az echo utasításra cseréltük.

Íme egy egyszerű példa a webes és a konzol üzemmódra:

példa forráskód

böngésző ablakban

parancssorban

Az interpreter képes kezelni szerver oldalon az ActiveX komponenseket is. Így bármilyen további kiegészítéssel bővíthető és e tekintetben nincs nyelvi kötöttség a rendszerben. A telepítés során jó néhány előre elkészített ActiveX modult hoz magával a parancsértelmező, így a következő funkciókkal kiegészülve azonnal használhatjuk:
 - Fájlkezelés
 - Munkamenet kezelés
 - MySql adatbázis kezelés
 - E-mail kliens
 - Fizikai portok kezelése
 - UTF8 encode/decode
 - Base64 encode/decode
 - XML parser
 - beépített cache (HDD/memória)

Aktuális: CC interpreter 0.4.180703 verzió

cc.dll módosítás 2018.07.03. - Cache szerver javítás. RAM disk integráció.

TOP